Woordje vooraf

Het spreekt vanzelf dat iedereen in onze groep zijn verantwoordelijkheid heeft en zich ten volle inzet om als groep goed te kunnen werken! Om het werk wat te verdelen en alles vlotjes te laten verlopen zijn er verschillende mensen die een bijzondere functie toegewezen krijgen.

Groepsleiding

Onze groep wordt geleid door Tuur Schauwaers, Lennart Aerts en Jonathan Philips. Zij zorgen voor de echte scoutssfeer en zijn de eindverantwoordelijken van de groep.

Groepsaalmoezenier

Binnen de groep is Viktor Henne verantwoordelijk voor de chrimen-werking (christelijke menswording). Als je met iets zit of met iemand wil praten kan je o.a. bij hem terecht.

Takleiders

In elke tak zal een leider zorgen dat alles goed en vlekkeloos verloopt en dat iedereen er zijn werk goed doet. Als je iets i.v.m. je tak wil regelen, kan je je tot de takleider wenden:

Kapoenen: Rik Daems
Welpen: Stan Menten
Jongverkenners: Robbe Thiels
Verkenners: Michiel de Deyne

Materiaalmeester

De materiaalmeester zorgt voor het onderhoud en het goed bewaren van ons materiaal: tenten, sjorhout, en alles wat we nodig hebben tijdens de zaterdagvergaderingen, op een weekend of op kamp. Robbe Thiels, Gilles Helsen en Cisse T'syen zullen daar dit jaar voor zorgen.

Secretariaat

De administratie van onze groep wordt verzorgd door Michiel De Deyne. Hij houdt het budget in de gaten, en werpt zich op de papierberg van subsidies, aankopen, uitgaven,...

Vlaggenmeester

Bij elke opening wordt onze vlag gehesen. Ook hiervoor moet er iemand zijn die ervoor zorgt dat de vlag op tijd en stond aanwezig is, dat ze bij de belofte en op kamp meegaat: Ethan Ropers is onze vlaggenman.

Jeugdraad Herselt

Zoals elke jeugdvereniging in Herselt hebben wij ook onze vertegenwoordigers in de Herseltse jeugdraad. Dit jaar zullen Wout Vandersmissen, Julie Vandenberghe en Lennart Aerts ons daar vertegenwoordigen.

Kodakman

Om in de toekomst wat meer foto's te maken en om dit allemaal wat sneller te laten verlopen, hebben wij fototoestellen aangekocht. Hier zal de leiding heel het jaar van kunnen gebruik maken. De verantwoordelijke voor het fototoestel is Rik Daems.

Medic

Emiel Vandenberghe is de persoon van de pleistertjes en windeltjes. Als er een gewonde valt, zal hij er zich over ontfermen.

Webmaster

De webmaster zorgt ervoor dat de website up-to-date blijft. Met onze website proberen we ons te tonen aan de buitenwereld. De leden van scouts Blauberg vinden er het programma, foto's, nuttige documenten, enz. Wout Vandersmissen neemt deze taak met veel plezier voor hun rekening.